Asbjørnsen

Asbjørnsen

Velkomen

Vi er en liten familie på 4 medlemmer som bor i Grasdalen 7 i Sandnes. Huset vi bor i startet vi å bygge høsten 97. Frem til i sommer 2002 så har jo det mye av fritiden gått til må anlegge hage, terrasser, gårdsrom osv.

Rennebilløp på Bogafjell skole 2002

BilderPosted by Jo Asbjørnsen Thu, April 10, 2008 22:01:28

Løpet gikk av stabelen på sykkel stien ved Bogafjell skole. Det var en kald ettermiddag I April løpet ble arrangert. Julie kom på en fin tredje plass. De var en masse supportere på plass du som dem på bildene til høyre og bildene nedenfor. SFO hadde pølse og brussalg som gikk over aller forventninger denne dagen. Det er jo ikke rar når du ser på alle disse menneskene som stod I kø for å få seg en mat bit. Det er kaos ved startstreken før løpet starter. Under ser du også løsstrassen. Endelig så er løpet i gang. Stjerne vår er på vei.

  • Comments(0)//www.asbjornsen.info/#post14

Olabil eller som vi sier rennebil

BilderPosted by Jo Asbjørnsen Thu, April 10, 2008 21:50:51

Denne siden vil omhandle Julie sin rennebil.

Farfar brukte vinteren 2002 til å lage denne bilen til Julie. Julie skulle konkurrere i rennebil konkurransen som SFO på skolen hennes har arrangert de siste årene, konkurransen foregikk i april 2002.

Bilen er byget opp etter prinsippet som en gokart er bygget på. Styremekanismen er delvis fra en gokart. Så stort sett alt på bilen er hjemmelaget og tilpasset etter hvert som bilen ble bygget.

Julie selv deltok i byggeprosessen, spesielt en detalj var veldig viktig å ha med. Dette var ”svigemorsete” til babyborn dukken. I grunn var det ikke ”svigermorsete” men et bagasjerom som Julie ønsket. Hun satt selv en kveld vi var på besøk hos farmor og farfar og tilpasset dette, selvsagt klippet hun i papp. Men hun laget til en finurlig ordning slik at pappen hang godt på plass. Dermed måtte farfar til pers og bygge dette i aluminium etter Julie sine maler. Dere skulle hørt publikum under rennebil konkurransen når de så Julie passere og babyborn dukken satt bak i bilen. Julie ble på denne dagen konkurransens mest misunte unge, ikke bare av konkurrentene men også av foreldrene. Selv kom kun på tredjeplass i konkurransen. Hun kommer kanskje sterkere tilbake til neste år.

Nå kommer en masse bilder med Julie og rennebilden hennes. De første bildene av bilen når den er kommet "hjem" fra fabrikken. Bilen står parkert i garasjen til pappa. Her er det noen bilder av detaljer på bilen som bremsepedalen og styringen, veltebøylen, styringen som er hentet fra gokarten. Så er det noen bilder på vei til den første prøvekjøringen. Mamma er litt nervøs på den første turen om Julie vil greie å styre og bremse. Her sitter Julie og venter på dytte hjelp. Noe som vi ser på bildene til høyre at det denne gangen ble mamma som måtte til pers. Til venstre ser vi Julie og venninnen. . Selve renne billøpet kan du se på en annen side.

Bildene og teksten er fra tidligere sider som jeg har laget. Prøver nå på en blogg for å leke meg litt med dette konseptet. Under bildene er det en gallerifunksjon som gjør at du kan bla i bildene.

  • Comments(0)//www.asbjornsen.info/#post13